Hi Beautiful,

I dag er der et vigtigt emne på menuen…

“At elske et andet menneske betyder at eje og besidde.”

..efter denne sætning ‘kan’ en jaloux hjerne agere!

Jalousi er en følelse som kan komme i forskellige grader, kategorier og størrelser.. Jeg har personligt mærket følelsen, og jeg vil med garanti også mærke den igen.. hvad enten jeg byder den velkommen eller ej.. Men jeg har ligeledes også været offer for den.. i en sådan grad som efterlader ar på sjælen!

Jeg tror på, at alle mennesker som har elsket, også har mærket jalousi i en eller anden udstrækning..

Hvis man taler om et kærlighedsforhold, hvor jalousi er indblandet… så kan den være direkte dræbende for den kærlighed, som frygtes at miste – hvis den der er jaloux, f.eks. udøver kontrol og derved vogter over hvert enkelte skridt den anden tager..

Jalousi kan for den ramte, betragtes som en dyd – som et udtryk for, at den som er jaloux, virkelig elsker lidenskabeligt.. at man derved ikke selv kan gøre for, hvis man er jaloux, da det høre med til ens natur.

Denne tankegang kan være et godt skjold overfor omgivelserne, for den som er jaloux – for så bør man tilgives enhver handling, udøvet pga. jalousi!

I et parforhold kan jalousi medføres, hvis den ene part (f.eks. manden) mener, at den anden (konen) udviser opmærksomhed til andre – en opmærksomhed, som manden mener KUN tilhøre ham, og ham alene!

‘Jalousi følelsen’ kan have dybe rødder… den kan stamme helt tilbage fra barnsben, hvor man ved bestemte episoder, er blevet svigtet til fordel for en anden.. Det kan ligeledes være, at man som barn ikke har fået kærlighed, og at man derfor som voksen, når man oplever kærligheden – føler den så dyrebar, at man konstant frygter for at miste den igen.. Det må jo absolut være forfærdeligt, at have det sådan…

MEN, man kan sagtens forlange af et voksent menneske, at det selv tager ansvar for sine følelser.. også når man føler jalousi.

Hvis man føler jalousi, må man tale med sin partner (eller personen som man elsker), om ens følelser.. man må sætte ord på, uanset hvor ondt man føler… I stedet for, at forsøge og bekæmpe de negative følelser, som til sidst kan mislykkes – hvortil det i stedet kan ende med, at komme ud som aggressioner!

At leve i et forhold med fysisk eller psykisk vold, som jalousi oftest medføre, er ubeskriveligt hårdt.. og det er ikke noget man bare lige kommer ud af.. det er ikke noget man kan presses til… skynde på… eller måske endda komme helskindet ud af..

Fysisk og psykisk vold kan vise sig i mange former, i værste tilfælde ender et forhold plaget af dette – med drab.. men i alle tilfælde efterlader disse forhold grimme ar på sjælen!

Husk, at det er gratis, at uddele kærlighed… 💋